Бібліотека дитячих творів
1 1 1 1 1 (4 голосів)

Ми просто люди, і цим все сказано.

Натягуємо довгі рукави так, щоб повністю закрити зап'ястя і навіть частину долоні. І так не буде видно наручного годинника, стрілки якого зафіксувались на позначці «осінь».

Маски носимо не лише метафорично. Намальовані усмішки під тканину – беззмістовно, та за звичкою. А що там насправді, вже листопад чи ще липень, під усіма ступенями охорони дійсності внутрішнього, вже й самі не пам'ятаємо. До всього звикається. Об'єктивна реальність, названа так багатьма суб'єктивними розумами, в цих широтах трактує жовтень.

Сюжети, позбавлені душі, чи безсистемна свідомість – оце, що це? І в цій свідомості поверхами над і під теж стільки всього, що коли починаєш задумуватись, що ти думаєш про склад свого незримого і думаєш про те, що ти думаєш про склад свого незримого, і думаєш про те, що думаєш думки, і так далі до безкінечності, хіба система дасть збій.

На обох кінцях внутрішнього світу не буде дощу. На кожен «+» виникає свій «-». Тому у фразі «добро перемагає зло» починаєш замислюватись не лише над зайвістю третього слова, а й над точністю, яку умовно надали такій абстракції.

Кожен із нас, певною мірою, ніхтось і, водночас, система систем безлічі зв'язків, або коротше – всесвіт особистості.

Скільки існує думок щодо специфіки діяльності нас із психологічно-філософського боку, природи нашої розумової, емоційної, соціальної та безмежжя інших діяльностей, думок про думки, точок зору збоку і з усіх боків та й тому подібне.

Ми люди, і це факт. А оскільки визначення самому факту дано представником суб'єктивності, …

Думайте. Роздуми проводять далеко або ні, але на місці точно не залишаються ніколи.

Коментарі  

Lemeh_Natali
0 #4 Lemeh_Natali 08.11.2020, 20:26
Запитання, роздуми, відповіді...Люб лю твою ниточку філософії.
Ісаєвич
0 #3 Ісаєвич 04.11.2020, 11:54
З Олени Федюри вийде гарний психолог і письменник
markrk21
0 #2 markrk21 24.10.2020, 08:42
Глибокі психологічні роздуми у невеличкому тексті. Недарма ти обрала психологію!
shturman-inter
0 #1 shturman-inter 23.10.2020, 12:40
Цікавий, інтригуючий початок оповідання зацікавлює аби його прочитати до кінця. Авторка спонукає що глибоких роздумів над її філософським твором, який варто подати на конкурс наступного фестивалю МАЛіЖ.

У Вас недостатньо прав для коментування. Заеєструйтеся або авторизуйтеся на сайті.

Коментарі