Дитячо-юнацький журнал

krajina talantiv 4 kviten traven cherven 2021

Нещодавно побачив світ черговий, четвертий номер 2021 року журналу «Країна талантів». На шести десятках сторінок – вияв дитячої творчості, уміння бачити прекрасне в буденному.

Кольорова обкладинка виконана в етностилі, що підкреслює атмосферу національної культурної спадщини, у скарбницю якої додають свій внесок юні таланти, а також їхні наставники.

Знаменним є те, що журнал відкривають мудрі настанови головного редактора Василя Тарчинця. Керівник МАЛіЖу ділиться проблемами своєї діяльності, визначає її перспективи. Крім того, Василь Федорович анонсує життєво-творчий підручник для юних літераторів і журналістів «Життєві перехрестя».

Чи не найчисленніші в цьому номері журналу публікації членів Івано-Франківського відділення МАЛЖ. Катерина Говера зі своїми вихованцями представили поезії про любов і натхнення, роль слова і силу життя. Різноманітними за жанрами є прозові твори: тут і етюди, і казки, і оповідання, і журналістські розвідки.

Відділення МАЛіЖ у Франції, очолюване Любов'ю Любчик, поділилося досвідом вшанування українських традицій в Українській школі Святого Володимира. Фотовернісаж демонструє радість успіху на конкурсі дитячих робіт у Парижі.

Слов'янське відділення МАЛіЖ представило роботи дітей і підлітків у різних номінаціях. На фото спостережливі показали силу природи, у малюнках – відбили широку палітру почуттів і душевних станів. Молоді журналісти порушили важливі для суспільства проблеми. Відгуки на твори наших досвідчених колег свідчать наступність творчих пошуків.

МАЛіЖани з Теплодара продемонстрували майстерність і вправність у малюнках, на яких ніби оживають тварини й відчутні запахи домашніх страв; поробках, які відбивають неповторну красу навколишнього. Вірші й оповідання-замальовки сповнені дитячої безпосередньості й щирості.

Фотороботи та малюнки МАЛіЖан Біляївського відділення вражають умінням авторів бачити деталі, помічати відбитки глобального в дрібницях.

Роботи членів літературно-мистецької студії «Перевесло» (керівник Тетяна Балагура), як завжди, проникають у серце, зворушують душу, не дають спокою розуму людському. У них поєднані простота й багатогранність, серйозність й мрійливість, традиційність і новаторство. Разом із мешканцями Полтави ми летимо на крилах думок, усвідомлюємо власну унікальність, прагнемо здійснити бажання, учимося цінувати моменти щастя, вірити…

Майстерня Ірини Шрамко Полтавської дитячої художньої школи поділилася досвідом своєї роботи, досягненнями та перемогами; представила оригінальні роботи юних художників, виконані в різних техніках.

Львівське відділення МАЛіЖ публікує актуальне інтерв'ю з директором ліцею, де обмірковуються проблеми екології довкілля й екології душі… Поетичні твори студенток вражають контрастами й звучать життєствердно.

Ужгородське відділення МАЛіЖ розповідає про талановитих дітей, які вміють створювати проекти й розфарбовувати світ у яскраві кольори, святкувати й показувати оточуючим дива через фотооб'єктив. Поети-вихованці Маріанни Салай-Пак розкривають глибини почуттів, широчінь вражень, велич емоцій.

МАЛіЖани Мукачівського відділення представили поетичні доробки на актуальні теми, цікаві казкові пригоди, які обов'язково сподобаються малечі, малюнки, що вражають правдивістю, міркування на суспільно важливі теми, що безумовно викличуть відгук у підлітків.

Азербайджанське відділення МАЛіЖ представило прозаїків та художників, які мріють стати видатними й наполегливо працюють над удосконаленням себе й оточення.

МАЛіЖани з Червонограда подали поезію та прозу. Епічні твори нестандартні за формою, інформативні й пізнавальні. Ліричні вірші ніби відбивають голоси природи й людських душ.

Над четвертим номером журналу працювала змінна редакція, відповідальна за випуск Катерина Говера. «Країна талантів» розбудовується й міцніє.

Творчої наснаги й успіхів усім авторам і редакторам!

Огляд підготувала:
Світлана Дєлєскє,
голова відділення МАЛіЖ м. Слов'янська,
членкиня Національної спілки журналістів України,
почесна професорка МАЛіЖ


Журнал «КРАЇНА ТАЛАНТІВ» №4, квітень-травень-червень 2021 року.

ВИКАЧАТИ

krajina talantiv 4 kviten traven cherven 2021 1

krajina talantiv 4 kviten traven cherven 2021 2

Коментарі  

rektor-malig
+5 #1 rektor-malig 01.07.2021, 14:47
Є у всіх чудова можливість переглянути й прочитати наш журнал №4 у кольоровій версії. Особлива подяка Світлані Дєлєскє за підготовлений нею огляд журналу.
Спасибі Вам, Світлано Валентинівно!

У Вас недостатньо прав для коментування. Заеєструйтеся або авторизуйтеся на сайті.

ЧИКАГО
КИЇВ
БАКУ
АЛМАТИ

Коментарі