Новини і події

den mowy ukr2022Щороку 9 листопада православна церква вшановує пам’ять преподобного Нестора Літописця, автора відомого літопису «Повість минулих літ». А всі народи України відзначають державне свято «День української писемності  та мови». У Теплодарському будинку дитячої та юнацької творчості серед вихованців гуртків «Водограй» та «Калинонька», членів Теплодарського відділення ГО «МАЛіЖ» відбувся конкурс авторських віршів.

Дивіться і слухайте

 

Українська мова – це наша рідна мова, мова нашої Держави. Вона бере свій початок ще з сивої глибини віків. Шлях її розвитку – це тернистий шлях боротьби. Та, попри все українська мова живе, гартується, міцніє у постійній  боротьбі за своє існування. Бо слово – вічне та безсмертне. 

 Сьогодні ми маємо чимало цікавих версій щодо походження української писемності. Учені вважають, що автори трипільських написів – найдавніші племена, які жили на території теперішньої України, пелазги мали свою звуко-буквену азбуку, яка претендує на те, щоб вважатися першою у світі.

Адже століттями до нашої ери й століттями нашої ери на цій землі жили люди, вирощували хліб, виховували дітей, плекали слово – єдину молитву життя і безсмертя.

В рамках тижня української писемності у Теплодарському будинку дитячої та юнацької творчості серед вихованців гуртків «Водограй» та «Калинонька», членів Теплодарського відділення ГО «МАЛіЖ» проводився конкурс авторських віршів «Причасти мене розмовою українською мовою…». У конкурсі взяли участь: В. Кодак, В. Ковалів,  Д. Биконов, Н. Скворцов, О. Скворцов, Є. Малих, П. Бойчук, А. Бойчук, К. Боліщук та Я. Островська. Я щиро вдячна своїм вихованцям.

Наша мова та писемність як базові засади нашої національної ідентичності – те, що ми маємо шанувати та зберігати протягом усього нашого свідомого життя.

ГО «Творче об’єднання «ПARTA» та  ГО «Міжнародна академія літератури і  журналістики» запропонували зробити це на III відкритому засіданні україномовного розмовного клубу, яке відбулося 9 листопада о 18:00 у арткафе «Друзі».

Пресслужба Міжнародної академії
літератури і журналістики

Коментарі  

rektor-malig
+1 #1 rektor-malig 17.11.2022, 14:37
Висловлюю подяку голові Одеського відділення МАЛіЖ Марії Войтик за підготовку та проведення конкурсу авторських віршів до Дня писемності та української мови.

У Вас недостатньо прав для коментування. Заеєструйтеся або авторизуйтеся на сайті.

ЧИКАГО
КИЇВ
БАКУ
АЛМАТИ

Коментарі