Новини і події

presedent den zachustnukiw

Він наголосив, що 14 жовтня відзначається День захисників і захисниць України — день тих, хто бореться.

Це день того, за що ми боремося. Це день того, яку перемогу ми здобудемо. Століття тому Україна шанувала цей день. І століття після нас шануватиме. 14 жовтня ми дякуємо. Дякуємо всім, хто бився за Україну в минулому. І всім, хто б’ється за неї тепер. Усім, хто перемагав тоді. І всім, хто неодмінно переможе зараз. Переможе так, що це увінчає успіхом боротьбу багатьох поколінь нашого народу. Народу, який завжди найбільше хотів одного – волі. Для себе й для своїх дітей. Для нашої культури", — сказав президент.

Дивіться відеозвернення Президента України Володимира Зеленського

Зеленський зазначив, що привітання захисникам записував на схилах у селі Витачів на Київщині, де був один із найдревніших форпостів Русі-України — в часи Ольги, Святослава й Володимира Великого.

"Тут збиралися на княжий з’їзд Святополк, Мономах, Андрій і Олег. Тут ставив перший хрест Андрій Первозваний. Цими водами ходили козацькі чайки. Ці береги бачили різних загарбників і героїв. Тут на схилах дивився на Дніпро і кручі Тарас Шевченко. Це місце – свідок більш ніж тисячоліття нашої історії та її важливого уроку. Українську землю намагалися захопити й поневолити. Український народ намагалися підкорити й знищити. І тисячу років тому, і у ХХ столітті. Але сюди приходять українці. Тут розмірковують про нашу історію. Тут звучить українська мова. Тут стоїть капличка, споруджена за ескізом Шевченка", — сказав він.

"Ви б'єтеся за Україну, незалежність і волю для усіх наступних поколінь. Абсолютні герої. Люди з великої літери. Наші захисники й захисниці".

Дякуємо усім хто боронить нашу Україну!

Редакція нашого веб-ресурсу щойно отримала привітання з Днем захисників і захисниць від гуртків "Калинонька" та "Водограй" Теплодарського міського будинку дитячої та юнацької творчості (Керівник Микола Войтик).

Дивіться привітання

Коментарі  

shturman-inter
+1 #1 shturman-inter 14.10.2022, 15:49
Дорогі відвідувачі веб-ресурсу МАЛіЖ, шановні автори і коментатори!
Щиро вітаю усіх з Днем захисників і захисниць України.Бажаю безвибухового неба над Україною!

У Вас недостатньо прав для коментування. Заеєструйтеся або авторизуйтеся на сайті.

ЧИКАГО
КИЇВ
БАКУ
АЛМАТИ

Коментарі