Новини і події

risdwo katolyk

Щорічно, в одну й ту ж дату – 25 грудня, християни західного обряду святкують Різдво Христове.

Обов'язковими атрибутами цього святкового дійства є шопка, вічнозелений різдвяний вінок й ошатні свічки, які не лише мають на меті створити особливу атмосферу вдома, а й освітити шлях Господа на площах і вулицях, крамницях вітрин, державних і комунальних установах, підприємствах різних форм власності, навчальних закладах, тощо.

Вірники Церкви Христової західного обряду напередодні великого свята готують не лише домівки та подарунки одне для одного, а й свої серця та душі.

Зазвичай, а це за це 4 тижні перед Різдвом, вони мають посповідатись, причаститись, попросити один у одного вибачення за провини, що могли бути у їх родинах, близьких та друзів, а також виявляти милосердя.

У день перед Різдвом Христовим не можна їсти нічого, окрім зерна пшениці або ячменю, зварених у воді й приправлених медом. Закінчується таке голодування появою першої зірки на небі. Як тільки на небі з'являється та довгоочікувана зоря, сім'я сідає за стіл. Перед початком трапези читається уривок з Євангеліє, співається перша колядка й усі частують обладкою. Це святковий хліб, що символізує радість свята, яке наближається. Після пісної вечері з 12 страв, сім'я поспішає на вечірню різдвяну Месу.

Християнам західного обряду в цей особливий та повний миру й любові день слід утримуватися від наступного:

  • Виконувати будь-яку роботу, у тому числі прибирати й викидати сміття;
  • Сваритися із будь-ким, а особливо рідними;
  • Відмовляти в милостині;
  • Не варто одягати одяг чорного кольору або ж старі речі, якщо хочеш уникнути бідності й нещастя;
  • Святкувати слід пишно, щоб примножити багатство в наступному році;
  • Не прийнято прибирати зі столу 24 грудня та викидати сміття у день Різдва, аби не «винести» з дому благополуччя й успіх.

Вітаємо усіх вірників західного обряду з Різдвом Христовим, бажаємо їм міцного здоров'я, радості від життя, миру і благополуччя у кожній домівці. Нехай з появою на Небі першої зіроньки буде почута Господом Ваша молитва, здійсняться Ваші мрії і буде більшою любов до Бога.

Прес-служба Міжнародної академії
літератури і журналістики

Коментарі  

MariaVoytik
+1 #5 MariaVoytik 25.12.2021, 11:10
Вітаємо всіх, хто святкує сьогодні Різдво за західним обрядом! Веселих вам різдвянних свят і щасливого Нового Року!
ogirko
+1 #4 ogirko 23.12.2021, 14:23
Życzę Państwu zdrowych i spokojnych świąt Bożego Narodzenia, spędzonych w serdecznej rodzinnej atmosferze, dających radość i odpoczynek.

Z okazji Świąt Bożego Narodzenia życzę Państwu nadziei, własnego skrawka nieba, zadumy nad płomieniem świecy, filiżanki dobrej, pachnącej kawy, piękna poezji, muzyki, pogodnych świąt zimowych, odpoczynku, zwolnienia oddechu, nabrania dystansu do tego, co wokół, chwil roziskrzonych kolędą, śmiechem i wspomnieniami. Wesołych świąt!

Na Święto, co przyszło, pragnę wyrazić życzenia przeżywania Świąt Bożego Narodzenia i Nowego Roku w zdrowiu, radości i rodzinnej atmosferze.
Niech będzie to czas obfitości i rozwoju dla Państwa i Nas Wszystkich.

Pada śnieg, suną sanki, jest renifer i bałwanki.
Śnieżki z nieba spadają, życzenia zdrowych świąt składają.
Niech te święta będą wyjątkowe, a prezenty odlotowe.

Pozdrawiam serdecznie
markrk21
+2 #3 markrk21 23.12.2021, 09:47
Усіх вітаю з прийдешнім Святим вечором за західним обрядом.! Над нами ОДИН БОГ! Не ділімося, а радіймо! Римокатолики, певен. також щиро привітають зі святами християн східного обряду!
JosypHamardyuk
+1 #2 JosypHamardyuk 23.12.2021, 07:54
Приєднуюся до привітань нашого Штурмана і вітаю з Католицьким Різдвом!
admin-malig
+2 #1 admin-malig 23.12.2021, 07:37
Різдвяно-новорі чні свята починаються з Католицького Різдва. Вітаю усіх хто святкує його за західним обрядом. Щасти Вам на духовних і життєвих дорогах . Зі святом Вас!

У Вас недостатньо прав для коментування. Заеєструйтеся або авторизуйтеся на сайті.

ЧИКАГО
КИЇВ
БАКУ
АЛМАТИ

Коментарі