Новини і події

andrzej duda

В святкових урочистостях з нагоди 30-ї річниці незалежності України взяв участь Президент Польщі Анджей Дуда. Програма візиту передбачала зустріч із Президентом України Володимиром Зеленським у Києві.

andre duda

На початку офіційної церемонії Анджей Дуда звернувся до почесної варти привітанням «Слава Україні!». На зустрічі, за інформацією урядових джерел, президенти серед іншого обговорили економічну співпрацю; зокрема, президенти Зеленський і Дуда 13 жовтня планують взяти участь в українсько-польському економічному форумі в Одесі. Не оминули президенти і складної для обох країн теми спільної історичної пам'яті. «Це непростий шлях, але ми готові його долати разом і робити взаємні кроки назустріч», – сказав Президент України Володимир Зеленський.

Під час офіційного візиту до України Президент Польщі пан Анджей Дуда зустрівся із членами правління Федерації польських організацій в Україні, серед яких був Станіслав Дурис, координатор літературно-мистецьких проектів «Україна-Польща», художній керівник ансамблю пісні і танцю «Львов'яце», співголова правління Міжнародного центру «Місія миру». Пан Станіслав протягом розмови висловив думку щодо важливості підтримки духовних та історичних цінностей, які нам залишилися в спадок від попередніх поколінь. Цю слушну думку підтримав Президент Польщі Анджей Дуда і наголосив на важливості у цій діяльності науковців, істориків і громадських інституцій.

andr stanislav

Мали можливість відверто поспілкуватися з паном Анджеєм Дудою й інші представники польської спільноти, зокрема Тереса Дудкевич, Марія Сівко, Тереса Тетерич та інші.

До учасників зустрічі на високому рівні приєдналися також члени Союзу поляків в Україні.

Без жодного перебільшення можна зазначити, що це подія великої ваги, зокрема і для нашої громадської організації «Міжнародна академія літератури і журналістики», яка вже декілька років поспіль сумлінно працює над літературно-мистецьким проектом «Україна-Польща», що здійснюється за підтримки Генерального Консульства Республіки Польща у Львові. Результатом двосторонньої співпраці є участь польських школярів та студентів у щорічному Міжнародному фестивалі юних талантів «Рекітське сузір'я». За його результатами у польському місті Бжеще найближчим часом буде відкрито літературно-мистецький осередок Міжнародної академії літератури і журналістики.

Сподіваємося, що до нашого інноваційного творчого проекту долучиться чимало інших навчальних закладів братньої Польщі.

Мар'ян ТАРЧИНЕЦЬ,
координатор проекту «Україна-Польща»,
член Національної спілки журналістів України

Коментарі  

seyyub1967
+2 #3 seyyub1967 16.09.2021, 13:42
Желаю успехов вам!
markrk21
+4 #2 markrk21 09.09.2021, 17:41
Воістину братні народи!
rektor-malig
+4 #1 rektor-malig 09.09.2021, 02:33
Подією року зустріч двох Президентів держав. Дуже добре, що Президент Польщі Анджей Дуда зайшов можливість зустрінутися із польською спільнотою України і обговорити з ними питання, що їх хвилюють.

У Вас недостатньо прав для коментування. Заеєструйтеся або авторизуйтеся на сайті.

ЧИКАГО
КИЇВ
БАКУ
АЛМАТИ

Коментарі