Новини і події

nikolu wiiny

Вічна пам'ять загиблим у війні!

Друга світова війна стала найбільш кривавою і жорстокою в історії людства. Цей день присвячений пам'яті тих понад 80 мільйонів людей, чиє життя було обірвано насильством світового масштабу, людям усіх рас і націй, чоловікам і жінкам, воїнам і мирному населенню – усім загиблим і усім тим, хто вижив та пройшов через усі кола пекла Другої світової війни.

Тим, хто загинув на її фронтах, в окопах і тим, хто загинув під час бомбардувань, побував у полоні, концтаборах, чи просто зник безвісти у вихорі воєнного лихоліття.

Президент України Володимир Зеленський у День пам'яті та примирення наголосив, що цей день відзначається для того, щоб повніше розуміти та зберігати загальну для всіх історію.

«Коли ми говоримо «ніколи знову», маємо на увазі передусім дуже конкретне «ніколи не забути». Тому й відзначається в багатьох країнах цей День – пам'яті та примирення. І в нас це не на заміну 9 травня, а для того, щоб зберегти й зрозуміти історію повніше. Бо вона – спільна, одна на всіх у світі», – написав Зеленський у Telegram-каналі у суботу.

«Щоб ніколи не забути, що нацизм був абсолютним злом. І будь-хто з тих, хто намагається виправдовувати його, заслуговує лише на засудження. Ніколи не забути, що українці воювали разом із десятками народів проти нацизму. Разом із росіянами, поляками, білорусами, євреями, грузинами, вірменами, британцями, американцями, французами та багатьма іншими. І точно не для того, щоб війна забирала життя наших людей 76 років потому», – додав президент.

Він нагадав, що Друга світова війна стала найстрашнішою в історії людства, і саме тому були створені міжнародні інституції та правила для підтримки глобального миру.

«І щоб ніколи не забути, що мир втрачається надзвичайно легко. І це справжнє щастя, коли вдається його відновити. Пам'ятаємо. Перемагаємо. І цінуємо життя. Вічна пам'ять загиблим у Другій світовій війні! Ніколи знову!» – підсумував президент.

Усі ми дорослі і діти рішече заявляємо, що найголовніше у нашому життя зберегти мир на Землі.

Ні – війні!
Миру – так!

Інформація МАЛіЖ_Інформ
(За офіційними матеріалами).

Коментарі  

Ангеліна Оборіна
+5 #4 Ангеліна Оборіна 09.05.2021, 11:55
Я дитина війни. І цим'все сказано. Бомби, окопи. Німецькі літаки-рами і мої ошпарені кипятком німцями дитячі рученята
. Смерть близьких людей, постріли перед очима.не дай, Боже, бачити навіть вві сні все це! Хай буде мир і спокій!
seyyub1967
+7 #3 seyyub1967 09.05.2021, 08:18
Ми з повагою згадуємо всіх синів і дочок, які віддали свої життя за свободу нашої Батьківщини Азербайджану, і втратили здоров'я! Вічна слава!
Війна. Це жахливе слово для людей будь-якого віку. Велика Вітчизняна війна закінчилася 76 років тому. Відважні сини і дочки азербайджансько го народу також зіграли велику роль в досягненні перемоги. Вітаю з перемогою! Нехай все війни залишаться позаду. Нехай спогади про війну допоможуть запобігти майбутні помилки!
markrk21
+8 #2 markrk21 09.05.2021, 07:23
Хай ніколи не повториться лихо! Вічна пам'ять!
admin-malig
+11 #1 admin-malig 09.05.2021, 03:42
Вічна пам’ять загиблим у Другій світовій війні!

У Вас недостатньо прав для коментування. Заеєструйтеся або авторизуйтеся на сайті.

ЧИКАГО
КИЇВ
БАКУ
АЛМАТИ

Коментарі