Бібліотека дитячих творів
1 1 1 1 1 (6 голосів)

Попередні покоління залишили нам у спадок не найкращий стан довкілля. Світове біорізноманіття швидко зникає: у 2018 році було втрачено близько 12 мільйонів гектарів лісів у тропічних регіонах світу, рівень забруднення пластиком зріс у десять разів із 1980 року, щороку скидаються 300-400 мільйонів тонн важких металів, розчинників, токсичних матеріалів та інших відходів у води планети.

У наших руках усе змінити. Які прості кроки ми можемо зробити, щоб стати більш eco-friendly?

1. Замінити одноразові поліетиленові пакети на тканинні сумки.
Це суттєво зменшить використання пластику. Екоторбинки можна використовувати не тільки для продуктів харчування: у них помістяться книги, ноутбук, різні дрібнички тощо. До речі, шопер – це стильний елемент гардеробу, існує багато різних принтів та цікавих написів.

2. Не залишайте зарядні пристрої в розетках.
У таких випадках енергія використовується впусту. До 2030 року людство буде споживати майже вдвічі більше енергії. Крім усього іншого, це погано й із точки зору пожежної безпеки.

3. Носити з собою багаторазову пляшечку для води.
Одним пострілом відразу двох зайців убити. По-перше, турбуєшся про здоров'я, випиваючи достатню кількість води для організму. По-друге, турбуєшся про екологію. Кожну секунду викидається 877 пластикових пляшок, а для розкладання однієї потрібно 700 років.

4. Купуй товари в більш екологічних пакуваннях.
Якщо на полиці лежить однаковий товар, але один у поліетиленовому пакуванні, а інший у паперовому, то вибирай останній.

5. Вимикайте воду, коли чистите зуби.
Стоматологи рекомендують чистити зуби протягом 1 хвилини. За цей час із незакритого крану виллється приблизно 10 л води. Це погано як для екології, адже попит на воду збільшується в два рази швидше, ніж чисельність населення, так і для гаманця.

Ці поради елементарні, й багато хто вже чув про них, але не робили ніяких дій. Впровадивши такі маленькі нововведення у своє життя, можна прийти до екологічної усвідомленості, яка йде пліч-о-пліч із філософією slow life. Вона полягає в тому, що потрібно жити свідомо, звертаючи увагу на якість, а не на кількість. У всіх сферах життя.

Коментарі  

Aleksa_Kiral
0 #2 Aleksa_Kiral 07.07.2021, 09:40
У цій статті порушено багато проблем, які є запорукою збереження екології та здоров'я не тільки людей,а й усієї планети. Це неймовірно! 8)
rektor-malig
0 #1 rektor-malig 04.07.2021, 15:39
Це не зовсім стаття чи есе. Однак знати про це ватра не тільки підліткам...

У Вас недостатньо прав для коментування. Заеєструйтеся або авторизуйтеся на сайті.

Коментарі