Бібліотека дитячих творів
1 1 1 1 1 (1 голос)

Сім'я — це найближчі та найулюбленіші люди, це наш будинок, де нас завжди чекають з нетерпінням.

Сім'я відіграє в житті кожної людини, на мою думку, найважливішу роль. З самого народження нас оточують найрідніші люди — мама і тато. Вони нас вчать всьому: ходити, говорити, думати. Вони годують нас, одягають, піклуються про наше здоров'я, вчать бути добрими, чемними, виховують нас.

У родині мають бути довірчі відносини. При цьому всі один одного люблять, поважають, розуміють і завжди готові допомогти, що б не сталося. Але, на жаль, не всі сім'ї такі. У деяких сім'ях найближчим людям не вдається знайти спільну мову, вони постійно ображають один одного, лаються. Іноді трапляється, що і б'ються. А ще бувають сім'ї, в яких панують байдужість і нерозуміння: ніхто не цікавиться проблемами або справами своїх близьких, живуть як чужі люди.

Я вважаю, що всі люди мріють про щасливу родину. Але для цього кожен з її членів повинен докласти багато зусиль. В першу чергу, потрібно поважати один одного та вміти слухати, адже без взаєморозуміння ніколи не буде добрих відносин. Ніколи не можна сприймати один одного в сім'ї як належне. Адже часто бувають сварки й конфлікти, коли ми робимо рідним боляче, ображаємо їх. При цьому не поспішаємо просити вибачення. Сподіваємося на те, що рідні все зрозуміють. Так не повинно бути! У сім'ї теж ніколи не можна забувати про ввічливість. Треба намагатися завжди бути добрими й ніжними зі своїми близькими.

Щоб уникати конфліктів в сім'ї, потрібно завжди пам'ятати, яке значення вона має в нашому житті. Без сумніву, без неї нам було б дуже погано. Це те місце, де тебе завжди чекають з нетерпінням, де радіють разом з тобою твоїм перемогам і досягненням. Тут завжди можна розраховувати на допомогу, адже тільки найближчі й найрідніші люди ніколи не кинуть тебе в біді. Батьки — це ті люди, які готові дати пораду в будь-якій життєвій ситуації. Вони допоможуть, і з вибором професії, і з вибором наряду для першого побачення. Сім'я — це особливий світ, де все таке рідне й улюблене. Це найрідніше та найзатишніше місце на Землі.

Тому і я завжди намагаюся зробити атмосферу в своїй родині кращою. Наприклад, намагаюся уникати зайвих сварок і образ, допомагаю, коли потрібна моя допомога чи піклування. А у відповідь, відчуваю, як батьки дарують свою величезну любов і підтримку, завдяки якій з'являється впевненість, що в моєму житті все буде добре, поки родина й близькі люди поруч!

Коментарі  

deyk777
0 #4 deyk777 30.06.2020, 19:01
Цитую РекторМАЛіЖ:
Проголосував- додав п'ять зірочок! Вітаю!

Дякую Вам, дуже приємно!
rektor-malig
0 #3 rektor-malig 30.06.2020, 17:01
Проголосував- додав п'ять зірочок! Вітаю!
deyk777
0 #2 deyk777 30.06.2020, 16:38
Цитую РекторМАЛіЖ:
Розташовані твори на сайті МАЛіЖ слід подавати на конкурс Фестивалю в обраній номінації, відповідно до Положення фестивалю, яке розташоване у розділ про наш Фестиваль. Там вказана також адреса, є відповідні роз'яснення. Бажаю удачі і перемоги!

Дякую
rektor-malig
0 #1 rektor-malig 30.06.2020, 15:57
Розташовані твори на сайті МАЛіЖ слід подавати на конкурс Фестивалю в обраній номінації, відповідно до Положення фестивалю, яке розташоване у розділ про наш Фестиваль. Там вказана також адреса, є відповідні роз'яснення. Бажаю удачі і перемоги!

У Вас недостатньо прав для коментування. Заеєструйтеся або авторизуйтеся на сайті.

Коментарі