Бібліотека дитячих творів
1 1 1 1 1 (1 голос)

Моя уява щомиті малює тисячі картин, і дуже шкода, що не вистачить і життя, щоб намалювати все й реалізоване подарувати світу. У думках щоразу народжуються ідеї та рядки, однак потік занадто швидкий, щоб усе записати, не проґавивши якусь дрібничку чи важливу деталь. Моя голова – найбільший ворог.

Здається, що таке маленьке тільце не може вмістити стільки нематеріального та метафоричного. Під вагою барвистого океану не витримує дно, ломить кістки й крізь щілину відпускає одну мільярдну частинку у вільне плавання. Та чи іншим очам і свідомості варто знати наповнення чужої (моєї) душі? Б’ється корабель об рифи й айсберги, зносить вітрила та рве гострими зубами нещадно. Судна здаються такими солодкими, мов льодяники, що просто тануть і розчиняються у водах.

У кожного свої проблеми та чорти. І кожному масштаби власного серця здаються найбільшими. От тільки іноді шкода, що на долі всіх людей не можна розділити щастя й біль порівну.

З кожним днем усе частіше почуваюся чужою. Так складно усвідомити, що кожен різний, не такий, із власним баченням. Ні, не можна сказати, що хтось гірший чи кращий. Кожна людина по-своєму ідеальна, по-своєму велична, по-своєму своя. Чому ж ніхто при народженні не видає інструкцію, як сприймати світ та погляди інших? От я і пропускаю крізь призму власного серця світло світу й далеко не завжди на зворотному кінці споглядаю веселку.

Мої океани мурчать від затишшя на дні й поки крізь щілину по краплі сочаться в люди. Сказати ще тяжче, ніж написати рядками; вірогідність свідомо потрапити у вир мінімальна.

Якщо додати тринадцяту годину на циферблат, де було б місце ставати сильнішою за владу часу, підкорювати собі смерть і самовіддано залишати свою душу на аркушах, то світ розчулиться й заплаче від кількості несказаного. Роздягатися привселюдно страшно, а додаткова година закривала б у людях можливість засуджувати, критикувати й глузувати. У тринадцятій ми всі маленькі творці й великі генії. Поки що лише вві сні.

Коментарі  

Lizarafaelka
+1 #2 Lizarafaelka 03.09.2022, 09:45
Хочеться вірити, що тринадцята година справді допомогла б нам стати більш щирими!
yana_madynyak
+2 #1 yana_madynyak 26.06.2022, 21:18
Дуже гарно!

У Вас недостатньо прав для коментування. Заеєструйтеся або авторизуйтеся на сайті.

Коментарі