Бібліотека дитячих творів
1 1 1 1 1 (4 голосів)

Приємно познайомитися, я – Дзеркало. Тобто, це не ім'я, а, швидше, моє покликання. Насправді мене звати Белль, але мало хто так називає… Лише моя Настуня. Але сьогодні не про це, на жаль, а про моє життя. Яке не таке ідеальне, як я, але все-таки досить цікаве.

Упевнена, ви мрієте дізнатися мій розпорядок дня. Звичайно, він іноді змінюється, але все-таки основне розповім.

Прокидаюсь я разом із сонечком. Ми починаємо світитися від щастя в прямому й переносному сенсі. Поки Настуня лежить у ліжку, вимкнувши третій будильник, я дивлюся на безлад, який їй потрібно буде прибрати перед дистанційним навчанням. Потім я ніби потрапляю до лялькового театру, бо сонна Настуня, наче м'якеньке миле ведмежа, вештається туди-сюди, шукаючи причину, щоб поспати ще трохи.

Але ось вона повернулася з ванної кімнати. Це зовсім інша дівчинка: зосереджений їжачок в окулярах, готовий до навчання.

Під час уроків я бачу все: розумні очі вчителів, які спонукають безнадійних учнів до праці, невдалі спроби деяких списати. Уявляєте, є ті, які навіть їдять під час уроку.

Ось закінчилися заняття й Настуня намагається знайти сили зробити уроки, а я відпочиваю в тиші.

Швидко надходить вечір, вмикається світло в кімнаті й починається найпродуктивніший час для нас. Ми разом з господаркою йдемо відпочивати. Вона робить макіяж й постійно дивиться на мене. Іноді це виглядає дивно, особливо коли вона, відкриваючи рота, малює собі вії. Смішно! Тренується…

Почитавши книгу (я теж підглядаю), ми лягаємо спати.

День закінчився… На добраніч. Завтра новий день настане!

Коментарі  

Victorinkaaa
+2 #3 Victorinkaaa 24.06.2021, 13:51
Дуже цікава назва.Влучно передана головна думка твору!
Ісаєвич
+2 #2 Ісаєвич 24.05.2021, 12:15
У мене вдома дві шафи, на дверцятах кожної по дзеркалу. Якщо відкрити обидві шафи, то дзеркала бачать одне на другого, а ще вони відображають те, що показує телевізор, розміщений між ними.
Так ось Я з Настунею - ці дві дзеркала. Ми так і не визначилися, де Настуня, а де Я, бо часто маємо кожен свою думку.
Мені здалося, що Настуня більш справедлива у характеристиках Особи, що дивиться у дзеркало і про її готовність до навчання. Я би так категорично не висловлювався, бо відчувається маленький страх і невпевненість.
Та найбільше мене бентежить стан Особи, яка роблячи макіяж, чомусь відкриває рот, хоча в ньому вона копирсатися не планує.
ОЦІ ВСІ ВИПАДКИ МЕНІ, ТЕПЕР УЖЕ ТОЧНО - ПРАВОМУ ДЗЕРКАЛУ, ЗДАЄТЬСЯ, ЩО ТВІР ЧУДОВИЙ У ВСІХ ЙОГО ХАРАКТЕРИСТИКАХ ВІД ЗАДУМКИ ДО МОГО ПРОЧИТАННЯ. ДЯКУЮ АНАСТАСІЇ! ХАЙ ЩАСТИТЬ У ТВОРЧОСТІ Й ДАЛІ!
markrk21
+3 #1 markrk21 22.05.2021, 13:33
Якщо ти дивишся у дзеркало, то ти таки бачиш себе (нехай це буде відображення). Спроба передати читачам свій образ (через дзеркало душі) - оригінальна. Від себе не втекти...

У Вас недостатньо прав для коментування. Заеєструйтеся або авторизуйтеся на сайті.

Коментарі