Бібліотека дитячих творів
1 1 1 1 1 (2 голосів)

Він дарував їй щоп'ятниці квіти й при зустрічі вкривав поцілунками. А згодом ламав карниз та шматував штори (не йдеться про обрамлення вікна). Він обіцяв розфарбувати в рожевий зірки, а натомість вугіллям заштрихував кордони душі. Готував найсмачніші вечері, сервірував коштовностями стіл і запалював парафінові серця, розтопивши й живе. От тільки як їй зібрати цю калюжу до купи, не говорячи про форму, подібну до початкової… Стікає гарячий віск на вибілену скатертину, плавляться натягнуті шовкові нитки.

Навіть небо охололо від його крижаної сутності й засумувало, витираючи сльози хмарами. До того налилися печаллю, що перші сніжинки невпевнено торкнулися брами зі світом суворих реалій.

Ніхто й не знає, у якій кімнаті розпласталося серце дівчини та які вихори гуляли передпокоєм під час вистави одного актора. Невідомо, за якими лаштунками підлий герой залишив маску, а може, вибрав іншу й пішов режисирувати наступну п'єсу.

Уже дограв з її серденьком? Чи пазли не треба скласти до кінця?

Як він не зміг зібрати цілий всесвіт у жменю, то чом не дати іншим шансу? Зірки не сяють поодинці, то, може, варто відшукати власне світило на небі?

Кришталем розсипалася душа…

Зима-молодиця холодним подихом щипає щоки дівчини, морозними руками загартовує її серце. Як раптом…

Хтось відчиняє двері. Невпевнено крокує коридором до вітальні, даючи про себе знати неритмічним рипінням підлоги. Запалює свічки, що не встигли догоріти, бо зима витонченими пальцями врятувала ґніт. Незнайомець вглядається в химерні дотики минулих подій.

Серце дівчини облилося гарячою кров'ю, вона нарешті відчула волю в тілі. От тільки стрижень розтерто в пил…

Незнайомець торкнувся воску (він, здається, закипає від бережного дотику долоні) і починає ліпити. І врешті в одну мить перед ним, звісивши ноги зі столу, сидить дівчина, яка знову повірила в життя, яка бажає відчути серцем справжні щастя й свободу.

Хоч серце й припорошило першим снігом, у душі розквітла справжня весна…

Коментарі  

Victorinkaaa
0 #4 Victorinkaaa 25.06.2021, 06:46
Романтично, цікаво та натхненно!
markrk21
+1 #3 markrk21 27.01.2021, 11:20
Надзвичайно цікавий текст. Інтермеццо!
Ісаєвич
+1 #2 Ісаєвич 26.01.2021, 01:17
Мені шкода героїні твору за те, що той, який і імені немає, що "..обіцяв розфарбувати в рожевий зірки", а натомість у неї "...розпластало ся серце..." і "кришталем розсипалася душа…". Та хоч і, начебто щасливо закінчилася ця історія, у мене залишився осад від того, що цей "вугіллям заштрихував кордони душі" і не ВИБАЧИВСЯ. Та багато в чому тут "винувата" авторка. ЗА ЩО ЇЙ ВЕЛИКЕ ДЯКУЮ і бажаю ще багато таких цікавих, крутих, гостросюжетних ТВОРІВ.
Радіо-Сергій
+3 #1 Радіо-Сергій 21.01.2021, 21:40
Глибоко, проникливо, щиро та відверто!!! А головне - ніби як майстер клас... Інших слів немає, окрім ДЯКУЮ!!!

У Вас недостатньо прав для коментування. Заеєструйтеся або авторизуйтеся на сайті.

Коментарі