Бібліотека дитячих творів
1 1 1 1 1 (0 голосів)

Казка
На конкурс 19 -го Міжнародного фестивалю у нгомінації "Проза"

Було це, чи не було, та якось ведмідь вирішив взяти участь у Олімпійських іграх, що проходили у його лісі. Змагання не легкі. Довго перебирав бурий і вибрав, що гратиме у футбол.
Приходить заявку на конкурс подавати, а там йому кажуть:
-Тут командою потрібно грати, куди ти один. Тай у футболі змагатимуться лисиці - олімпійці, дуже вже хвалені на весь ліс.
Зажурився ведмідь, мовчки лісом іде. Аж тут на дереві білочка, гука до нього.
-Ой, ведмедику, чого зажурений такий, сталося що?
- Тут така справа – каже ведмідь. Вирішив я у футбол позмагатись з лисицями, та команди не маю, робити що не знаю.
- Не журись, я зіграю з тобою – каже білочка.
- Ти! Та ти ж така маленька, яка з тебе користь буде у футболі.
А білочка йому:
- Ой, не треба. Ти подивись, як я горішками перебираю, хіба з м’ячем не впораюсь.
- Ну добре – погодився бурий.
Ідуть вони лісом, аж тут вовк на зустріч. Стала білка розказувати, як ведмідь у футбол хоче з лисицями зіграти.  Вовк, як почув про рудих і сам став напрошуватися у команду. Взяв ведмідь і вовка. Так вони йшли по лісі, до вечора взяли у команду їжачка і зайчика.
Прийшов день змагань. Всі у лісі зібралися на галявині. Суддею був дятел. Лисиці, як побачили ведмедя з його командою, стали насміхатися, та так , що аж за живіт бралися.
- Куди вам - стали казати. Ніхто в лісі не брався грати з нами у футбол, лише ти. Навіть не думай, ми не перший рік змагаємось, всюди вигравали.
Ведмідь промовчав.
Тут почалася гра. Побачили лисиці, що команда ведмедя їх випереджає, стали хитрувати. То ніжку підкладуть зайчику, то штовхнуть ненароком білочку. А їжачок хоч і маленький, та усе бачив. Так би і програла команда ведмедя, як би не голчун.- Кричить їжачок - « Вовче мені пасуй м’яча »|
|Подав м’яча - вовк їжачку, а той на голочки почепився. Біжить малий голчунок до воріт і тут всі аж з трибун повставали, щоб подивитись. А лисиці і так і сяк би м’ячика забрати хотіли і лапкою, ніяк не виходить. Побіг собі їжачок аж у самі ворота.Ось так ведмідь з командою виграв Олімпійські ігри, а лисиці від того часу вже у футбол не грали.

Коментарі  

shturman-inter
+1 #1 shturman-inter 30.05.2022, 11:18
Чудова казочка подана на конкурс. Мені вона сподобалася.

У Вас недостатньо прав для коментування. Заеєструйтеся або авторизуйтеся на сайті.

Коментарі