Веб-портал дистанційного творчого навчання
1 1 1 1 1 (1 голос)

Полтава, «Перевесло», Анастасія Струкова

У парку «Перемога» пройшло моє дитинство. З того часу багато чого змінилося, проте я все ще полюбляю ходити цими алеями. Зараз там тихо і спокійно. Іноді хочеться взяти плед, заварити собі термос чаю й прогулятися такими рідними стежками, котрі залишаться в моєму серці назавжди. А скільки спогадів…

Після дощу в калюжах досі видніється моя дитяча й така щира усмішка, від якої навіть незнайомим людям ставало затишніше на душі. Під час вітру, коли шелестить листя дерев, можна почути мій теплий, як светр узимку, та привітний сміх, бо я така щаслива після атракціонів на сімейних прогулянках.

Особливо запам'яталися ігри з братом у кімнаті сміху, де ми ставали то великими, то маленькими, то як гілочка худенькими, то як фура великими. Якими та ким тільки там не ставали! Пам'ятаю, як колись так сміялася, що додому своїми ногами не могла дійти, тож братові довелось нести мене, мов маленьке кошеня, яке чи регоче, чи кашляє так, що всі ворони в парку порозліталися.

А ще була ситуація, коли злякалася жучка, який обережно сів мені на пальчик, щоб, скоріш за все, зі мною поспілкуватися. Проте я так закричала, що він, бідненький, утік. Хоча тоді не тільки в нього могло зупинитися серце, бо всім перехожим, та особливо моїм батькам, було не до сміху, коли я закричала, як динозавр.

З часом парк став вже не такий яскравий та веселий. Проте, як на мене, мої дитячі емоції, усмішки та гучний щирий сміх уже став частиною цього місця. Здається мені, що маленька Настя ще досі там бігає та шукає пригоди. Так тепло від думки, що з роками ця, уже велика Настя, усе ще там бігає та шукає цікавинок. І обов'язково знайде!

Коментарі  

markrk21
+1 #2 markrk21 12.05.2021, 18:59
Хотілося б побувати у Полтаві!
admin-malig
+2 #1 admin-malig 10.05.2021, 16:49
Чудове місто Полтава, Мав честь два рази його відвідати. Сподіваюся, що мине коронавірус і знову зможу приїхати до цього красивого міста, яке у любу пору року є таємничо -загадковим.

У Вас недостатньо прав для коментування. Заеєструйтеся або авторизуйтеся на сайті.

Коментарі

Новеньке у блогах

Болотяний

Тарас Лехман
25 березня 2024

 

Як тільки відшуміли перші весняні грози, оживає господар боліт – Болотяний (Болотяник). З...

Прокинувся Водяник

Тарас Лехман
24 березня 2024

 

2 квітня – свято Микити.

У давнину наші предки вважали, що саме цього дня після тривалого...

Квітень квітне квітами…

Тарас Лехман
23 березня 2024

 

- У квітні багато квітів – на квітне літо.

- Квітень квітне квітами, а травень красується...

Посієш вчасно…

Тарас Лехман
19 березня 2024

 

Що, де, і коли сіяти, садити весною?.. Що краще садити і сіяти кожної окремої весни, а що...

Гатити греблю

Тарас Лехман
19 березня 2024

 

Усім добре відома приказка: «Весна днем красна». Але, застерігаючи, можна додати: «Зате...